Reddingsbrigade Weststellingwerf

Blijf zwemmen!

Voor dit seizoen hebben we met een aantal specialisten een nieuwe zwemprogramma ontwikkeld. ‘Blijf Zwemmen’ is een programma dat speciaal bedoeld is voor kinderen die zwemmen lastig of misschien een beetje eng vinden en voor kinderen die graag nog beter willen leren zwemmen.

Ons doel is om kinderen beter te leren zwemmen en zelfverzekerder te maken in het water. Wij willen kinderen op een veilige, verantwoorde en plezierige manier enthousiast maken voor zwemmen en voor onze brigade. Ontspanning en plezier door op een spelende wijze bezig te zijn, is daarbij ons uitgangspunt.

Aan het einde van dit seizoen vindt er een examen plaats dat wordt afgenomen door examinatoren van Reddingsbrigade Nederland.  Het certificaat/diploma is geen vervanging voor het zogenaamde Zwem-ABC, maar is bedoeld om door te kunnen stromen binnen de diplomalijn van Reddingsbrigade Nederland. De minimale instroom eis is daarom ook zwemdiploma A (uit de Zwem-ABC lijn).

De trainingen worden wekelijks verzorgd door Dennis van Riel. Dennis heeft tijdens zijn opleiding voor zweminstructeur veel kennis en kunde opgedaan binnen het elementaire zwemmen en om die reden zal hij de trainingen wekelijks op baan 1 gaan verzorgen. Daarnaast is het reguliere lidmaatschap als zwemmend lid toereikend om aan deze training deel te kunnen nemen. Mocht je (ook als  ‘ouder’ persoon) geïnteresseerd zijn neem dan contact met ons op.

Voor meer informatie:
blijfzwemmen@rbweststellingwerf.nl
bel: 0561-617119
Of kom langs in het zwembad op woensdag van 18:30 tot 20:00 en vraag één van onze instructeurs.