Reddingsbrigade Weststellingwerf

Nieuwjaarsduik draagt bij aan het goede doel

Frisse start van 2016: Nieuwjaarsduik Noordwolde

In Noordwolde heeft voor de derde keer op rij de Unox nieuwjaarsduik plaatsgevonden. De nieuwjaarsduik, oorspronkelijk een idee vanuit Café De Steen, is dit jaar in samenwerking met het Rode Kruis, de Kiosk Spokeplas en Reddingsbrigade Weststellingwerf georganiseerd. Reddingsbrigade Weststellingwerf schenkt de opbrengst van de nieuwjaarsduik dit jaar aan Stichting Kinderboerderij Wolvega.

Rond kwart over één arriveerden de eerste duikhelden bij de Spokeplas in Noordwolde. Na een energieke warming-up renden de 104 duikers onder het toeziend oog van de Lifeguards van Reddingsbrigade Weststellingwerf en de toeschouwers het water van de Spokeplas in. Dat op dat moment een temperatuur van rond de 8 graden had. De buitenlucht had een temperatuur van rond de 7 graden. Na deze frisse duik was er gelegenheid om je op te warmen middels een warme drank of een kop snert van de hoofdsponsor Unox en werd er nagesproken over de energieke en bovenal gezellige duik. Al met al een goed begin van het nieuwe jaar!

Volgens Reddingsbrigade Weststellingwerf is het belangrijk dat ondanks het relatief zachte weer er professionele begeleiding en voorbereiding is bij dit soort duiken. De duik blijft vrij fris en de deelnemers koelen snel af. Uiteraard zijn er ook altijd nog kansen op diverse soorten krampen en overige blessures door de kou. Het is daarom essentieel dat dergelijke duiken door professionele organisaties georganiseerd en begeleid worden. Een leuke bijkomstigheid is dat we de opbrengst aan een goed doel kunnen schenken, aldus de Reddingsbrigade.

De organisaties wensen Stichting Kinderboerderij Wolvega veel plezier met de opbrengst van €230,- Bij deze bedanken wij alle deelnemers, toeschouwers en vrijwilligers voor een geweldige nieuwjaarsduik en wensen iedereen een gezond en sportief 2016 toe!

IMG-20160101-WA0011

Comments are currently closed.