Reddingsbrigade Weststellingwerf

Opleidingen

Zwemmend Redden

Woensdag is de vaste trainingsavond van Reddingsbrigade Weststellingwerf. Op deze avond worden de volgende diploma’s en/of vaardigheden geleerd en geoefend:

  • Junior Redder 1 t/m 4.
  • Zwemmend Redder 1 t/m 4.
  • Life Saver 1 t/m 3.
  • Overig (conditie en techniek ).

De lestijden van Zwemmend Redden zijn:
woensdagavond:
18:30 – 19:15 uur: Junior Redder 1, 2, 3 & 4, Zwemmend Redder 1 & 2
19:15 – 20:00 uur: Zwemmend Redder 3 & 4, Life Saver 1, 2, 3 en overige.

Wanneer u vragen heeft over de lessen, of geïnteresseerd bent in een keer mee te zwemmen kunt u altijd vrijblijvend langs komen of contact opnemen met het secretariaat.

Meer informatie betreft de inhoud van de verschillende opleidingen willen wij u verwijzen naar de website van Reddingsbrigade Nederland commissie opleidingen.

 

Varend Redden

Bij onze Reddingsbrigade kan je naast zwemmend redden ook varend redden. Het varend redden team houdt zich bezig met het beveiligen van watersportevenementen. Daarnaast zijn wij een alarmeenheid van het ministerie van Binnenlandse Zaken. Dit betekent dat wij inzetbaar zijn bij rampen en overstromingen.

Om de prestaties te verbeteren trainen de teams in het vletroeien op dinsdagavond op De Tjonger te Langelille. Een roeiteam bestaat uit 4 bemanningsleden en een schipper.

Om de opleiding varend redden te mogen volgen moet je:
– minimaal 15 jaar zijn
– in het bezit zijn van Life Saver 1

Het examen bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. De diploma’s zijn bij het varend redden onderverdeeld in twee groepen, namelijk binnenwater en strand. De examens voor varend redden worden landelijk afgenomen door Reddingsbrigades Nederland.

Voor nadere informatie kunnen jullie terecht bij onze opleiders:
Suzanne van Dijk (0561- 481600)
Hans Tuinman (0561-481600)

Meer algemene informatie en exameneisen e.d. vindt u op website van Reddingsbrigade Nederland.

 

Instructeurs

Wilt u graag weten wie u moet hebben voor welk diploma? Kunt u hieronder een overzicht downloaden van welke instructeurs bij welke groep staan.

Instructeurs 2012-2013

Wij willen u vragen, wanneer u contact opneemt met één van onze instructeurs, dit voor of na de les te doen. Op deze manier heeft de instructeur de rust en de tijd om u te woord te staan.