Reddingsbrigade Weststellingwerf

Over Serious Rescue

2010
De eerste editie van Serious Rescue vond plaats in 2010. Wat begon als een ‘grappig initiatief’ groeide uit tot een evenement van respectabele omvang. De jaren erna zou blijken dat dit de meest barre van alle vaartochten was, met temperaturen ver onder nul, ijsgang en sneeuw vertrekend vanuit Bergen op Zoom naar Eindhoven.

2011
Uit de evaluatie van de eerste editie bleek dat deze actie voor het goede doel van het Rode Kruis een vervolg zou krijgen. Er werd een werkgroep gevormd die de tocht organiseerde van Almere, dwars door Amsterdam naar Leiden.

2012
Het eerste jaar dat reddingsbrigade Weststellingwerf mee doet aan Serious Rescue, in samenwerking met reddingsbrigade de Dukers Nijeveen. In 2012 werd Serious Rescue voor de 3e keer gevaren. De tocht vertrok vanuit Arnhem via Zutphen, naar Goor om te eindigen in Enschede.

2013
De 4e editie van Serious Rescue voerde ons door het mooie landschap van Friesland. Vanuit Lemmer via Sneek en Drachten bereikte we Leeuwarden waar het Glazen Huis stond. Reddingsbrigade Weststellingwerf is ook weer aanwezig.

2014
De 5e editie van Serious Rescue, gaat van Medemblik naar Haarlem. Richard Sloos en Hylke Brandsma van reddingsbrigade Weststellingwerf, varen mee met reddingsbrigade de dukers Nijeveen.