Reddingsbrigade Weststellingwerf

Reddingsbrigade Weststellingwerf doet mee aan NLDOET

Reddingsbrigade Weststellingwerf doet mee aan NLdoet  

Wolvega, 05-03-2013 – Reddingsbrigade Weststellingwerf doet op 16 maart mee aan NLdoet. Dit is de grootste vrijwilligersactie van ons land, georganiseerd door het Oranje Fonds. Tijdens NLdoet steken mensen in het hele land de handen uit de mouwen bij maatschappelijke organisaties. Reddingsbrigade Weststellingwerf zoekt vrijwilligers om op 16 maart te klussen in Langelille bij het opleidingscentrum /Clubgebouw. We hebben mensen nodig die graag de handen uit de mouwen steken. We gaan een reddingsboot schuren en schilderen, en ook de Materiaalkasten die in het zwembad te Wolvega staan hebben een likje verf nodig. Verder moet er worden schoongemaakt onkruid worden gewied, en hier en daar wat reparaties aan en om het gebouw worden uitgevoerd.

Reddingsbrigade Weststellingwerf ziet NLdoet als een goede gelegenheid om juist dat beetje extra te doen waar we normaal niet aan toe komen. Daarnaast hopen we dat de mensen die zich bij ons aanmelden zo positief zijn dat ze volgend jaar weer meedoen. Of vaker een dagje vrijwilligerswerk doen. aldus Hans Tuinman en Suzanne van Dijk van Reddingsbrigade Weststellingwerf. Mensen die met vrienden, collega’s of hun vereniging of sportclub in actie willen komen bij Reddingsbrigade Weststellingwerf kunnen zich aanmelden op www.nldoet.nl of rechtstreeks bij de organisatie.

Het succes van NLdoet blijkt onder andere uit het groeiend aantal vrijwilligers dat zich tijdens deze dagen inzet. Tijdens NLdoet 2012 waren al 300.000 vrijwilligers actief. Ook leden van het Koninklijke Familie en diverse landelijke en lokale politici staken in de afgelopen jaren hun handen uit de mouwen. Ronald van der Giessen, directeur Oranje Fonds, is verheugd over de animo voor NLdoet. “We zien het aantal klussen jaar na jaar stijgen. Daarvoor zetten zich steeds meer vrijwilligers in. We zijn trots dat het Oranje Fonds met NLdoet nieuwe verbanden legt tussen mensen, organisaties en bedrijven. Het blijkt voor de vrijwilligers steeds weer een ontzettend leuke dag te zijn!”

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven met geld, kennis en contacten. Per jaar besteedt het € 32 miljoen aan organisaties die een betrokken samenleving bevorderen in het Koninkrijk der Nederlanden. Vrijwilligers vormen de basis van alle organisaties die door het Oranje Fonds worden gesteund. Met NLdoet geeft het Fonds hier een collectieve impuls aan. Het Oranje Fonds wordt gesteund door de Nationale Postcode Loterij, De Lotto en Vrienden en bedrijven. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn beschermpaar van het Fonds.

Voor meer informatie over deze klus kunt u contact opnemen met : Hans Tuinman 0622451313 of Suzanne van Dijk 0622196607

van Reddingsbrigade Weststellingwerf.

Datum: 16maart 09:00 uur

Waar:Langelille op Langelilleweg 42

Klus: Reddingsboot en materiaalkasten schilderen, en reparatie, schoonmaken, onkruid wieden, etc etc.

DSC_0572

 

 

Comments are currently closed.