Reddingsbrigade Weststellingwerf

Serious Rescue 2014

Van 20 tot en met 22 december zetten 380  vrijwilligers van 30 reddingsbrigades uit heel Nederland zich in voor de inzamelingsactie “Serious Rescue.” Met de actie “Serious Rescue” halen reddingsbrigades met een 3-daagse vaartocht van Medemblik naar Haarlem geld op voor het goede doel van Serious Request: “Meisjes en vrouwen die slachtoffer zijn van seksueel geweld in conflictgebieden ”. Uit onze brigade zullen Richard Sloos en Hylke Brandsma mee mee doen aan deze goede actie. Zij varen samen met reddingsbrigade Nijeveen.

Hylke_Richard

Verenigd onder de naam “Serious Rescue” zal 3 dagen lang in een lint van 45 reddingsboten een afstand van zo’n 100 kilometer worden gevaren door Noord-Holland. Serious Rescue start in Medemblik om vervolgens via Middenmeer, Kolhorn, Nieuwe Niedorp, Noord-Scharwoude, Alkmaar, De Woude, Zaandam en Velsen-Zuid  bij het Glazen Huis in Haarlem aan te komen. Het doel van de actie is uiteraard om vooraf en onderweg zoveel mogelijk geld op te halen via sponsoren en andere activiteiten. De kosten van de vaartocht worden gedragen door de brigades zelf en sponsoren. De boten die voor deze actie worden gebruikt staan los van de capaciteit die in deze periode voor de reguliere waterhulpverlening gewenst is en beschikbaar blijft voor normale reddingsacties in Nederland.

Het startschot voor “Serious Rescue” zal worden gegeven op zaterdagochtend 20 december om 09.00 uur vanaf de Oosterhaven (thv Oosterhaven 30, nabij muziekcafe Brakeboer) in Medemblik. Maandagmiddag 22 december rond 12.00 uur zullen de deelnemers van “Serious Rescue” in Haarlem aankomen. Het verzamelde bedrag zal daarna in de vorm van een cheque worden overhandigd bij het Glazen Huis.

Route Serious Rescue 2014:

Zie: www.seriousrescue.nl