Reddingsbrigade Weststellingwerf

Serious Rescue Dag 2

Gisteravond stonden wij ingeroosterd om de bewaking/nachtwacht te houden. Deze wacht verliep heel gezellig, waarna we ongeveer om half 2 in ons bed van de nodige nachtrust konden genieten. Nouja, nachtrust?  Neem een sporthal, plaats er 250 stretchers in, vul deze met 250,… en wanneer deze gaan slapen, ontstaat er een symfonie van geluiden. Zware snurkgeluiden op het oosten met een stevige bries vanuit het noordwesten.
Na het ochtend ritueel, met als hoogtepunt het bedje goed opvouwen! Nu denk je waarschijnlijk: ‘een bedje opvouwen, dat kan toch niet zo moeilijk zijn?’. Nu wil het feit dat deze stretchers, exact zo opgevouwen moeten worden als ze aangeleverd worden. Flap naar binnen, poten omvouwen, driehoekje vormen. Er zijn zelfs vijf hele bladzijdes aan gwijd in het draaiboek. Na dit weekend zijn we dan allemaal echte stretcher-opvouw-specialisten.
Om 10.00 reden wij naar Almen. In Almen zijn we vandaag gestart vanaf de tweede etappe. Ook hier werden wij gestart door de burgemeester. Er zijn een aantal mooie foto’s genomen van de start met de flares. Of zoals iemand omschreef: “Een donders mooi lichtje, met onmeunig veel rook”. Het eerste gedeelte was een, in vergelijking met gisteren, rustig vaarwater met bijna geen stroming. Wel de gebruikelijke golven die achter de spiegel van voorgaande vletten op ons af kwamen deinen. Na enige tijd kwamen we aan bij de wisselplaats. Deze vond plaats bij de fabriek van For Farmers in Lochem. Deze hadden het terrein en de kantine ter beschikking gesteld om te lunchen, voor de groepsfoto en de bemanningswissel.
Na deze bemanningswissel vervolgden wij onze reis naar Goor. Voordat we de haven binnen kwamen, zijn wij met alle boten naast elkaar gaan varen, de muziek tegemoet. Er was een heus dweilorkest geregeld om ons een warm onthaal te geven. Tevens werd ons warme chocolademelk en voor de liefhebber Glühwein aangeboden. Wederom was er een toespraak van de burgemeester, die de reddingsbrigade een warm hart toedraagt. Ook werden de bemanningsleden van de laatste shift, met een bus van Oad Reizen naar de slaaplocatie gebracht. Verder heeft de burgemeester in combinatie met een vrijwilligster van het dweilorkest, geregeld dat er een band met de naam ‘Reflexxion’ voor ons komt spelen in de sporthal, waarbij de klassieke hit van Baywatch niet kon ontbreken. Wij gaan nu de gezelligheid en de muziek opzoeken. Vanuit de “persbank” in de kantine zeggen we:  “tot morgen!!”.

DSC_0351  DSC_0463  DSC_0404

 

 

Comments are currently closed.