Reddingsbrigade Weststellingwerf

Serious Rescue dag 3

De derde en laatste dag varen wij van Goor naar Enschede, dit wordt een lange en natte tocht. Het regent al de hele tijd, en het wordt er niet beter op. Na het ontbijt gaan we snel naar de beschikbaar gestelde bussen die ons uiteindelijke naar de haven van Rijkswaterstaat brengen, alwaar het startschot wordt gegeven door de loco-burgemeester van Goor ook wel Hof van Twente genoemd. Hijzelf en ook zijn kinderen varen een stuk met ons mee om te ervaren wat het is om deze tijd van het jaar te varen.
Uiteindelijk komen we aan bij de Twentse watersportvereniging in Hengelo. Daar hebben we de laatste wissel. Oonder genot van koffie en koek wisselen we verhalen uit. Ook komen hier een aantal brigadeleden van Reddingsbrigade Weststellingwerf naar toe om ons de laatste kilometers te steunen. Om ongeveer 11:30 uur varen we weer af in de richting van Enschede, maar eerst moeten we nog een grote sluis in met 30 boten. Dit duurt wel even voor we hier weer uit zijn. Maar uiteindelijk na geschut te zijn in de sluis varen we verder naar Enschede waar we aankomen om ongeveer 13:30 uur.
Voor we de haven invaren moeten we nog allemaal de flares aansteken. Wat een spektakel en wat een mensen op de kade. Een hartelijk ontvangst van al onze brigadeleden. Dan moet er getrailerd worden en gaan alle boten eerst met een hijskraan uit het water. Dit kost nog veel tijd, maar we mogen pas om 17:30 uur bij het Glazen Huis aankomen. Dus dat is niet zo erg. Om ongeveer 16:45 uur wordt dan het startsein gegeven om met de auto’s naar de binnenstad te gaan. Daar is parkeerplaats geregeld en gaan we met zijn allen het laatste stuk lopen naar de stad. Maar voor dat gebeurt, hebben we nog een toespraak van Raymond van Mourik. Hij bedankt ons allen voor de geweldige inzet en wenst ons veel goeds voor de toekomst.
Tijd om naar het Glazen Huis te gaan. In een geel lint van reddingsbrigade mensen lopen we naar de binnenstad, waar we nog even moeten wachten voor we bij het Glazen Huis kunnen komen. Het is er een drukte van belang en je kunt over de hoofden lopen. Ook krijgen we nog diverse keren applaus, waarop goed gereageerd wordt. Uiteindelijk kunnen we de cheque overhandigen aan de DJ”s en dat is dan het einde van de tocht. Uiteindelijk leverde de actie “Serious Rescue” een totaal bedrag van €23.250,- voor het goede doel van Serious Request “het terugdringen van de babysterfte als gevolg van gebrek aan medische zorg en begeleiding”.
Dan is het tijd om naar de boten terug te gaan, aankoppelen en op weg naar huis. Boot weer in botenhuis en alles opruimen. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde Serious Rescue 2012. Iedereen van harte bedankt en vooral de deelnemers, helpers en sponsoren. En ook iedereen een geweldige kerst en een super sportief 2013 toegewenst.

DSC_0351

sr12flares

;

;

Comments are currently closed.