Reddingsbrigade Weststellingwerf

Serious Rescue update

Vrijdag dag 0;

Vandaag verzamelen we in Nijeveen, nadat de boot geïnspecteerd is en alle spullen in de wagen zijn, eten we nog bij de ouders van Harm Jan (Nijeveen), om vervolgens te vertrekken naar Medemblik. Hier aangekomen laten we de vlet te water en vervolgen onze weg naar de sporthal. De trailer kan niet meer naar Zaandam gebracht worden (gezien de bewaakte zone gesloten is). In de sporthal aangekomen staan onze veldbedjes al klaar. De sporthal was voorzien van kantine, waar we tot een uur of 2 gezellig hebben gezeten.

Zaterdag dag 1;

Kwart voor zes ging het licht aan en begon iedereen te ontwaken. In zeer korte tijd waren de veldbedjes weer opgeruimd en kwamen de kratten tevoorschijn met daarin lekkere broodjes en beleg. Het ontbijt is aangebroken, nog even en de tocht kan beginnen. Eerder dan op het schema staat staan we al klaar voor het startschot. De fakkels gaan aan, het gashendel wordt open gedraaid… We zijn los.. Het is nog droog als de tocht begint, de tweede shift begint het harder te waaien. Het is nog droog, hoewel… droog. Nadat we de Westfrieschesluis gepasseerd zijn, komen we op een breder stukje vaarwater. De golven breken op de boeg van de vlet, het water glijdt langs de nekken en het gezicht van de bemanning af. Nog meer golven volgen,.. Nog even en dan is de wissel in zicht.

Enkele teamleden hebben bij de wissel erwtensoep klaargemaakt, een welkome verwenning voor de innerlijke mens. In de derde shift werden nog de noodzakelijke boodschappen gedaan, waarna we onze weg vervolgden naar de sporthal te Schagen. Morgen weer een nieuw avontuur….

Zondag dag 2; Van Nieuwe Niedorp, via Noord-Scharwoude, Alkmaar en De Woude naar Zaandam

Het startsein voor de vaart werd gegeven door de havenmeester om 9.00 uur vanaf Jachthaven de Rijdt te Nieuwe Niedorp. Rond 10.15 uur kwamen we aan in Noord-Scharwoude, waar we lekkere chocolademelk kregen aangeboden in Hotel de Buizerd. Hierna vervolgde we onze vaart richting Alkmaar. Tijdens de vaart deelde de boot van Nijeveen lekkere cake uit gemaakt door Nella. Rond 12 uur kwamen we aan bij sportpark de Nollen (Alkmaar) waar we de mogelijkheid kregen om onze zelfgemaakte lunch te nuttigen. Hier hebben teamleden een partytent opgezet en weer lekkere erwtensoep gemaakt met broodjes. De ouders van Richard en oma Sloos, kwamen ook nog even op bezoek.

Bij de volgende stop (De Woude), werden alle brigade leden naar de overkant van het water getransporteerd, waar we warme chocolademelk kregen aangeboden bij restaurant ’t Kombof. Hans en Suzanne waren hier ook aanwezig om eenieder succes te wensen. Na een stop van 20 min. vervolgen we onze weg langs de Zaanse Schans. In Zaandam stond bij de sluis een gezellige band te spelen. Toen de boten waren aangemeerd kregen we broodjes met knakworsten aangeboden aan de kade. Van de kade lopen we naar de sporthal. De bedjes zijn al weer voor ons klaargezet .

Morgen (dag 3) ziet er globaal zo uit:
Start 08.30 uur vanaf het Zaan Theater in Zaandam, 09.55 wissel bij Watersportvereniging IJmond in Velsen- Zuid, rond 12.00 uur aankomst in Haarlem ter hoogte van het Korte Spaarne / Vissersbocht / Houtmarkt.

Maandag dag 3; Van Zaandam, via Velsen-Zuid naar Haarlem.

Enigszins vermoeid zijn we om half 9 weer gestart vanaf het Zaan Theater in Zaandam. Hylke werd nog verrast door en Susan en Julie (familie uit Zaandam), die op de kade stonden om een behouden vaart toe te wensen. Zij overhandigde ook nog enveloppe voor het goede doel en een chocolade reep, welke de bemanning goed gesmaakt heeft.

Vanaf Zaandam ging de tocht verder naar Velsen-Zuid, tijdens dit stukje moest er nog gehoosd worden, gezien het water al boven de vlonders uitkwamen. Elke schepwater die uit de vlet gegooid werd, kwam net zo snel weer de vlet binnen. Na de wissel bij watersportvereniging IJmond, was het nog maar een klein stukje naar Haarlem. Verwacht werd dat dit nog een rustig stukje zou zijn, niets is minder waar, het laatste stukje werd toch nog een uitdaging.

Reddingsbrigades hebben: € 18.150,00 opgehaald.

Nadat we de cheque hebben overhandigd, is het tijd om de boten uit het water te vissen. Al snel hebben we de vlet weer op de trailer en gaan we onderweg naar Nijeveen. Hier krijgen we nog een lekkere maaltijd van Nella (moeder van Harm Jan), waarna we de auto uitladen. Nadat iedereen weer is thuisgebracht, kunnen we dan weer genieten van een welverdiende nachtrust.

Iedereen bedankt voor de inzet, gezelligheid, betrokkenheid, sponsoring en lieve berichten die wij mochten ontvangen.

Hylke_Richard

Op naar het volgende evenement: “Nieuwjaarsduik Spokerplas”

 

Comments are currently closed.