Reddingsbrigade Weststellingwerf

Tientallen hulpverleners oefenen op de Lek

IJSSELSTEIN – Op de Lek bij IJsselstein, Vianen, Nieuwegein en Lopik is zaterdag een grote rampenoefening gehouden. Daarbij werden ruim 150 hulpverleners ingezet van verschillende reddingsbrigades, brandweer en andere lokale hulpverleningsorganisaties.Ook reddingsbrigade Weststellingwerf was hierbij.
De hulpverleners kregen te maken met een fictieve vloedgolf en een hoge waterstand door een mankement in de stuwen bij Hagestein. Het incident werd verergerd omdat door een zware herfststorm er extra veel water door de Lek stroomt.
Bij dit scenario ontstonden veel levensbedreigende situaties voor mens en dier op het water en op de kant in de uiterwaarden. Ongeveer 30 figuranten hielpen mee om de oefening zo realistisch mogelijk te maken door hevige emoties en onbegrip te tonen.
De Reddingsbrigade heeft tijdens deze oefening boten ingezet die speciaal zijn gemaakt voor evacuaties in ondergelopen gebieden. De oefening is bedoeld om een nieuwe samenwerking van de Reddingsbrigade en de regionale hulpdiensten te testen.

Comments are currently closed.