Reddingsbrigade Weststellingwerf

Deventer avondmarathon groot succes.

Reddingsbrigade Weststellingwerf heeft zaterdag 10 januari weer meegedaan aan de avondmarathon te Deventer. In totaal deden er 12 teams mee en het veld zat dicht bij elkaar. Bij de marathon zwemmen de brigades verschillende onderdelen van 19:00 tot 1:00.

Met gezellige muziek op de achtergrond, werd de avond afgetrapt met een duo-wissel-estafette. Deze duurde in totaal 40 minuten (van 19.00 tot 19.40). In deze 40 minuten wordt telkens gedurende 10 minuten door twee zwemmers 50 meter in estafettevorm gezwommen. De zwemmers zwemmen dus om-en-om 50 meter en worden na 10 minuten afgelost door twee andere zwemmers.

Tijdens de marathon waren er nog twee onderdelen die gespeeld moesten worden. De loting bepaalde op welk moment tijdens de marathon de teams deze onderdelen moesten afleggen. Naast het gebruikelijke flippers-zwemmen, was er ook een nieuw onderdeel ‘van de pot gerukt’. Hier moesten de deelnemers op een wc pot een puzzel in elkaar zetten, terwijl ondertussen iemand 50 meter moet zwemmen. Wanneer de zwemmen de wc heeft doorgespoeld moet de volgende het water in. De volgende gaat weer op de pot zitten om weer verder puzzelen. Een onderdeel waar Weststellingwerf ook weer goed op scoorde.

Gebruikelijk werd de marathon afgesloten met een half uur sprint estafette. Reddingsbrigade Weststellingwerf heeft een mooie 8e plaats behaald (net achter onze vrienden van Lemmer) met een afstand van 19.475 meter. Dit is 1975 meter meer dan in 2014, toen een 12e plek werd behaald. Titelverdediger Gouda moest de titel afstaan aan Deventer I. Wij kijken terug op een zeer geslaagde marathon.

Comments are currently closed.