Reddingsbrigade Weststellingwerf

Driekamp 2015!

Afgelopen zaterdag 25 april organiseerde Reddingsbrigade Weststellingwerf de jaarlijks terugkerende Driekamp in zwembad de Steense. Elk jaar organiseert een andere brigade een Driekamp in haar zwembad. Dit jaar was de beurt aan Wolvega en waren de Reddingsbrigades uit Lemmer en Emmeloord (Noptunus) te gast.

Tijdens een Driekamp worden er diverse Reddingsbrigade-onderdelen in verschillende leeftijdscategorieën uitgevoerd. Het doel hiervan is dat de deelnemers op een zo correct mogelijke wijze in zo weinig mogelijk tijd de diverse onderdelen uitvoeren. Zo wordt er o.a. gezwommen met drenkelingen, ballen, reddingsvesten, plankjes, rescuetubes en pullboys. Tot slot werd er een estafette gezwommen, waarbij alle zwemmers per brigade een uitdagend reddingsparcours moesten afleggen. De ‘reddingshelden’ moesten al zwemmend en klimmend over een loopmat zich naar de overkant begeven. Vervolgens moesten de deelnemers van 18 jaar en ouder met zware jerrycans onder water teruglopen. Dit zorgde voor veel spanning onder de diverse deelnemers en het publiek. Al met al werd dit onderdeel onder luid applaus door Reddingsbrigade Emmeloord gewonnen.

Toen alle tijden van alle onderdelen van alle deelnemers opgeteld waren volgde de prijsuitreiking. De brigade uit Lemmer won, op de voet gevolgd door Reddingsbrigade Emmeloord en de Wolvegasters eindigde als laatste. Reddingsbrigade Weststellingwerf kijkt terug op een zeer geslaagd evenement, waarbij zij iedereen bedankt voor zijn/haar inbreng!

Comments are currently closed.